Over digitale formulieren

Op deze website stelt de gemeente Noordwijk formulieren beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen digitale formulieren en invulbare PDF-formulieren. Met een digitaal formulier kunt u een product of dienst direct aanvragen en indien nodig gelijk betalen. Een invulbaar PDF-formulier kunt u invullen op de website, maar dient u daarna uit te printen en op te sturen naar de gemeente.

Digitale formulieren

Als u op de link naar een digitaal formulier klikt opent het formulier binnen uw webbrowser (bijvoorbeeld Microsoft Internet Explorer, Firefox of Google Chrome) . U kunt vervolgens het formulier invullen. Als het formulier volledig is ingevuld krijgt u een overzicht van de door u gegeven antwoorden. Indien u akkoord bent kunt u dit aanvinken en het formulier daarna verzenden naar de gemeente Noordwijk. Per e-mail ontvangt u van de gemeente een bevestiging van de verzending inclusief een overzicht van de door u gegeven antwoorden.

Afhankelijk van het product of de dienst die u aanvraagt kunnen er extra mogelijkheden zijn.

Digitale identificatie via DigiD

Voor een aantal producten en diensten is het nodig dat u zich digitaal identificeert. Gemeente Noordwijk maakt hiervoor gebruik van DigiD. Bij producten en diensten waarbij digitale identificatie nodig is wordt u nadat u op de link van het formulier klikt verder geleid naar de inlogpagina van DigiD. Hier kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. DigiD controleert deze gegevens waarna u terugkeert naar de website van de gemeente Noordwijk. U kunt vervolgens verder met het invullen van het formulier, uw persoonsgegevens zijn in dit geval al automatisch ingevuld.

Als u geen DigiD inlogcode heeft kunt u geen gebruik maken van de betreffende formulieren. Meer informatie over (het aanvragen) van DigiD vindt u op www.digid.nl

Digitaal betalen via iDEAL

Bij een aantal producten dient u bij de aanvraag gelijk digitaal te betalen. Dit kan door middel van iDEAL. Nadat u het formulier verzonden heeft wordt u doorgeleid naar de betaalomgeving van iDEAL, u kunt hier kiezen voor uw eigen bank. Nadat u de betaling succesvol heeft afgerond wordt het formulier verstuurd naar de gemeente Noordwijk.

Meer informatie over iDEAL vindt u op www.ideal.nl

 Verplichte digitale bijlage 

Bij sommige producten moet u digitaal bewijsstukken bijvoegen, u kunt het formulier in dit geval alleen verzenden als u digitale documenten bijvoegt. Als het bijvoegen van digitale bewijsstukken verplicht is wordt dit in het formulier vermeld. U kunt bijvoorbeeld documenten door middel van een scanner digitaal maken en bijvoegen.

U bevindt zich hier : Home > Over digitale formulieren
Lees deze pagina voor

Klantcontactcentrum

Contact opnemen

T (071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Meer contactgegevens

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk

Publieksbalies

Afspraak maken
Openingstijden

DigiD logo

Gebruik DigiD

Om online zaken te doen met de gemeente, is het belangrijk dat u zich kunt legitimeren. Bij de gemeente Noordwijk kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.

Vraag hier uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord aan