Over PDF-formulieren

Op deze website stelt de gemeente Noordwijk formulieren beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt naar digitale formulieren en (invulbare) PDF-formulieren. Met een digitaal formulier kunt u een product of dienst direct aanvragen en indien nodig gelijk betalen. Een invulbaar PDF-formulier kunt u invullen op de website, maar dient u daarna uit te printen en op te sturen naar de gemeente.

Invulbare PDF-formulieren

Om PDF-formulieren te kunnen openen en lezen, moet uw computer beschikken over het programma Adobe Reader. Wanneer u niet over dit programma beschikt, kunt u dit programma eenvoudig en gratis downloaden op de website van Adobe (zie onderstaande link).

Als u op de link naar zo’n formulier klikt, dan zal het formulier geopend worden in Adobe Reader. Door op de tabtoets te drukken komt de cursor in het eerste veld te staan. U kunt nu beginnen met intypen van de gevraagde gegevens. Door weer op de tabtoets te klikken schiet u door naar het volgende veld. Met Shift-tab kunt u weer een veld terug.

In deze formulieren komen ook vaak aanvinkvakken voor. Die kunt u invullen door te klikken op de spatiebalk. Nog een keer klikken en het vinkje is er weer uit. Dit werkt alleen niet wanneer er meerdere keuzemogelijkheden zijn. Dan kunt u het vinkje verwijderen, door in een ander aanvinkvakje op de spatiebalk te klikken.

Het elektronisch ondertekenen van PDF-formulieren is niet mogelijk. Als u het formulier volledig heeft ingevuld, dan kunt u het printen, ondertekenen en via de post naar de gemeente Noordwijk verzenden .

Uiteraard kunt het formulier ook printen en vervolgens met een pen invullen.  

Niet invulbare PDF-formulieren

Deze formulieren kunt u openen volgens de eerder geschreven methode. Hierna kunt u het formulier printen en met een pen invullen.

U bevindt zich hier : Home > Over PDF-formulieren
Lees deze pagina voor

Klantcontactcentrum

Contact opnemen

T (071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Meer contactgegevens

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk

Publieksbalies

Afspraak maken
Openingstijden

Blok bij pagina

  • Link

DigiD logo

Gebruik DigiD

Om online zaken te doen met de gemeente, is het belangrijk dat u zich kunt legitimeren. Bij de gemeente Noordwijk kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.

Vraag hier uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord aan